Wed12112019

Last updateTue, 06 Mar 2018 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Naša izdanja SINE MOJ

Izdanja fondacije "Lijepa riječ"

SINE MOJ

Suvada Poturović

SINE MOJ

Konjic 2016.g.

Poezija i crteži Suvade Poturović, dali bi se odvojiti od nje same i njene biografije i zasebno vrjednovati kao izraz umjetničkog duha koji zaslužuje pažnju. No, svi njeni crteži, njena poezija, u susretu s njom i njenom životnom pričom pretaču se u potpune znakove ljudske snage, hrabrosti i bezgranične ljubavi kojom nas je počastio dragi Bog.

I bez autora ova pezija i ovi crteži naći će put do vrijednosti u vašem životu, do vrijednosti onog vremena koje ćete odvojiti za njih, no, upoznavanjem  autorice, oni se podižu na jednu dimenziju kada čovjek ne propituje i nema potrebu da propituje samo suhu ulogu umjetničkog u svom životu.

Autorica i njena životna priča nadahnjuju njene radove, ispunjaju one manjkavosti i pukotine koje očekujemo čitajući zrele pjesnike. Njena životna priča, povući će svakog čovjeka u neki oblik suosjećanja kada je čuje kao suhe biografske fakte. Kada pročita o djetinjstvu obilježenom teškom bolešću majke, rođenjem djeteta sa problemima u razvoju itd... čovjek će posegnuti za, svima nama znanim, samozaklonom koji tražimo u saosjećanju. A a onda ćete pročitati ove pjesme, pogledati ove crteže, upoznati njihovu autoricu i vrlo brzo će mjesto sažaljenja zauzeti mjesto nadahnuća i  poštovanja.  Sažaljenje ćete, možda, osjetiti prema sebi  kada se nađete pred ovim velikim borcem čistog srca koje kuca krajnje iskonski čisto i nudi pogled na svijet koji je većina nas zaboravila.

 

E.Bajić

Fondacija "LIJEPA RIJEČ" Konjic, 

Šehidska br.4 , 88400 Konjic, Bosna i Hercegovina

Žiro račun: 1606040000027757, Vakufska banka DD Sarajevo, Filijala Mostar, Poslovnica Konjic

Fondacija je upisana u registar fondacija Federacije Bosne i Hercegovine broj 126, Knjiga I registra, dana 29.06.2012.g.

Identifikacijski broj: 4227768270006