Sat01182020

Last updateTue, 06 Mar 2018 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Tekstovi Arefat u mislima

Tekstovi, zapisi, reagovanja...

Arefat u mislima

Da živimo samo u svijetu misli, pojmova, bez prostora i bez vremena da li bi večeras mogli zamislit Arefat, pronaći ga i popet se na nj? 
S kim bi voljeli učinit taj poduhvat? 
S Ademom? S Nuhom? Sa Ibrahimom? Sa Isaom? Sa Poslanikom islama? S Hasanom i Husejnom? Hatidžom? Fatimom? Rahmetli dedom? Nenom? Babom? Sa živim i mrtvima?

Sakupi zrna ljubavi i izvedi ih na Arefat? Misao koju ti je Gospodar podario može to! Zamisli! Druži se! Provjeri s kim ti i s čim misli razgovaraju sve protekle dane pa ćeš shvatiti i uz što ti je srce pristalo. I ne prepadaj se ma kakav rezultat spoznaš, ta spoznaja bit će određena tvojom željom, a ako ti je već želja za Arefat vezana onda je lijepa, dovoljno lijepa da tebi i onima koje si poveo sa sobom do Brda milosti u noći ovoj i danu sutrašnjem bude oprošteno! I tebi! I meni! i živim i mrtvim našima! Treba lijepa želja, treba dova, a ako se već rodila misao o njoj pa nije li samim tim zategnut kanap na strijeli nijeta koja je ključ sreće odaslala k bravi njenoj?....
Ispričajmo se s našim voljenim večeras na Arefatu... Izgrlimo, isplačimo s onima koje odavno nismo vidjeli i koje osim u mislima za ovog svijeta nikad i nećemo vidjet... Shvatićemo koliko smo željni ljubavi, shvatićemo koliko su naši mrtvi u stvari živi...shvatićemo zašto ćemo u sutrašnjem danu i mi i oni, sretni što to činimo, dlanove svoje k Bogu otvoriti. Njegovi smo i svi se Njemu vraćamo.

Klub knjige

 "Lijepa riječ"

Naša izdanja

Naša izdanja

Video

Naš youtube kanal

TEKSTOVI

Tekstovi E. Bajić

Fotogalerije

Fotografije

Fondacija "LIJEPA RIJEČ" Konjic, 

Šehidska br.4 , 88400 Konjic, Bosna i Hercegovina

Žiro račun: 1606040000027757, Vakufska banka DD Sarajevo, Filijala Mostar, Poslovnica Konjic

Fondacija je upisana u registar fondacija Federacije Bosne i Hercegovine broj 126, Knjiga I registra, dana 29.06.2012.g.

Identifikacijski broj: 4227768270006

 

Novo u štampikriske-uspomena

Esad Bajić,

KRIŠKE USPOMENA

Konjic 2017.

Fondacija "Lijepa riječ" Konjic,2017.